Grga traži obitelj

109,00 kn

GRGA TRAŽI OBITELJ je priča o dječaku koji živi u Domu za nezbrinutu djecu i s nestrpljenjem čeka dan kada će dobiti roditelje i obitelj koju će zvati svojom.

Jednog jutra, sav tužan i usamljen, Grga upoznaje neobičnog prijatelja s kojim počinje dijeliti svoje želje, strahove i nadanja. S novim prijateljem Grga pokreće tajnu misiju kako bi što prije dobio roditelje i obitelj koju silno želi.
Kroz koja emotivna stanja prolazi Grga, o čemu razmišlja i kakvu ulogu ima njegov novi prijatelj ispisano je na stranicama ove knjige, a prekrasne ilustracije udahnjuju život ovoj priči.

Ova dirljiva i poučna priča govori nam o željama, strahovima, nadama, boli i veselju, a djeci i odraslima će približiti život djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je suglasnost za upotrebu ove slikovnice u osnovnim školama, a stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje možete pročitati ovdje.

Slikovnica GRGA TRAŽI OBITELJ je u potpunosti prilagođena čitateljima s disleksijom.

Kategorija:

Zaviri u priču

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Recenzije

Nježno, tužno, ali u srži ohrabrujuće i optimistično.

Čestitke za hrabri odabir teme, a ilustracije su vrlo dobre! Pročitajte više

Čitaj knjigu, Alis Marić, 28.10.2021.


PREKRASNO, LJUDI MOJI – PREKRASNO!!! Jedna od najtoplijih slikovnica ikad!!! Pročitajte više

Knjiški moljac, 26.10.2021.


Slikovnica ‘Grga traži obitelj’, predstavlja važan doprinos vidljivosti tematike posvojenja djece, kao i poticaj daljnjeg stvaranja ovakvih djela kojih nedostaje u Hrvatskoj. Svako dijete zaslužuje sebi blisku priču ili junaka s kojim će se moći povezati, a djeca koja su posvojena ili pak čekaju posvojenje, često ostaju neprepoznata u narativima koji im se pružaju.

Slikovnica ‘Grga traži obitelj’, zauzima to važno mjesto, pružajuči mlađem dobnom uzrastu, prepoznavanje vlastitih iskustava i prorađivanja složenih emocija koje posvojenje uključuje.

Naposlijetku, ova slikovnica pruža novi uvid i svoj drugoj djeci, koja će u ovoj dirljivoj priči moći prepoznati iskustva djece poput nekih njihovih prijatelja i prijateljica te im omogućiti da ih bolje razumiju.

Grga traži obitelj’ je nježna, na trenutke tužna, ali u srži ohrabrujuća i optimistična priča od koje će zasigurno i odrasloj osobi pri čitanju zadrhtati glas.

Adopta – udruga za potporu posvajanja


Svako dijete na svijetu, bez obzira na svoju dob, želi ljubav i obiteljsku zajednicu koja će ga prihvaćati i pripadati upravo njemu.

Protagonist slikovnice ‘Grga traži obitelj’, iskreno prenosi želje i nedoumice svakog djeteta koje djetinjstvo provodi u domu, čekajući obitelj koju će moći zvati svojom.

Junaci Grga i Prozirko vrlo živo i realno prenose strahove, nade, boli, veselja i snove s kojima se svako dijete iz sustava može poistovjetiti, a vjerujemo da će ova priča i svima ostalima, malima i velikima, približiti skriveni svijet djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i probudti empatiiju.

Nadamo da će sva djeca dobiti ono što zaslužuju, a to je, prije svega, sretno i bezbrižno djetinjstvo.

Marta Divjak i Antonija Skender

Moramo Vam Nešto Reći – inicijativa za unaprjeđenje položaja djece u sustavu

Intervjui

IN MAGAZIN, Lana Samaržija

Knjiga o kojoj se ne prestaje govoriti – priča o dječaku Grgi koji traži svoju obitelj

Tomo Vega profesionalni je plesač i trener akrobatskog rock’n’rolla, ali i autor dviju knjiga za djecu čiji junaci nemaju supermoći, kao u većini slikovnica, već je snaga u njihovoj različitosti. Pogledajte više


Slobodna Dalmacija, Marija Mlačić

Danas u Hrvatskoj živi oko 4 i pol tisuće djece bez roditelja. Ovo je priča o njima: ‘Sve započinje kada mali Grga dozna da je njegova najbolja prijateljica posvojena…‘

Tomo Vega pokušao je ispraviti tu nepravdu i svojom slikovnicom “Grga traži obitelj” ispričati priču o dječaku koji živi u Domu za nezbrinutu djecu i kao tisuće drugih s nadom iščekuje dan kada će dobiti, kako sam naslov kaže – svoju obitelj. Pročitajte više


Večernji list, Tia Špero 

Puno se priča o posvojenju, ali malo tko se pita kako je zaista djeci u domovima

Odlučio je iskoristiti nevjerojatnu moć književnosti da nas obrazuje, natjera na razmišljanje i pobudi suosjećanje, a ovom slikovnicom htio je prikazati kako se osjećaju djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kakvi su njihovi strahovi, nadanja, o čemu razmišljanju i kako se nose s životom u domovima. Pročitajte više


Roditelji.hr, Sanja Matasić

Tomo Vega, plesač i pisac za djecu: ‘Kroz svoje priče želim ukazati na probleme i pokušati promijeniti svijest ljudi’

Svojom novom slikovnicom ‘Grga traži obitelj’ autor Tomo Vega želi senzibilizirati društvo za problematiku djece koja čekaju na posvajanje, a jedina im je želja imati svoju obitelj i dom. Pročitajte više


RTL.hr, Helena Kolar

Tomo Vega je plesač, koreograf, trener i autor dječjih slikovnica čiji junaci razbijaju stereotipe

“Kroz svoje tekstove želim se obratiti djeci i mladima, dati im podršku, narativ i junake s kojima će se moći poistovjetiti “, kaže Vega. Pročitajte više


Cityportal.hr, Suzana Majstorović

“Grga traži obitelj” slikovnica je koja progovara o djeci u domovima za nezbrinutu djecu

Nakon “Lukasove plesne pustolovine” poznati gorički trener Tomislav Odžić svima dobro znani Tomo Vega napisao je još jednu slikovnicu. I ovoga puta posegnuo je za temom o kojoj se malo priča, a izuzetno je važna. Riječ je o djeci u domovima za nezbrinutu djecu. Pročitajte više

O autoru

Tomo Vega, rođen je u Sisku 1979. godine. Još kao dijete, pokazivao je afinitet prema plesu i drugim načinima kreativnog izražavanja koji su u odrasloj dobi svoj vrhunac dosegli u poduzetničkom poduhvatu zvanom SPK Vega koji odgaja nove generacije plesača akrobatskog rock ’n’ rolla. Iako je većinu svog života posvetio upravo akrobatskom rock ‘n’ rollu, svoju ljubav prema knjigama i pisanju nije zapostavio.

Povezujući te dvije ljubavi, 2020. godine objavio je svoju prvu slikovnicu Lukasova plesna pustolovina, prvu i jedinu priču o dječaku plesaču, koja je odlično prihvaćena od strane struke i čitatelja diljem cijele Republike Hrvatske. Navedeni ga je uspjeh potaknuo na daljnji stvaralački rad i pisanje o poteškoćama s kojim se susreću djeca u svojoj različitosti, a s ciljem da kroz svoje priče ukaže na probleme u društvu te na taj način doprinese svijesti populacije.

Grga traži svoju obitelj jest drugo njegovo djelo u ovoj formi, a želja mu je ukazati na činjenicu o tome kako svako dijete zaslužuje obitelj koja će ga voljeti i pružati mu podršku.

Cilj ovog je djela i pokazati kako se osjećaju djeca koja se nalaze u ustanovama za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te progovoriti o njihovim potrebama i željama te im pružiti zasluženi prostor literarne reprezentacije. Ovom slikovnicom, Tomo želi ispričati priču jednog dječaka koji silno želi imati roditelje, ali i priču o nadi koja nikada nije krhka ukoliko uz sebe imašprijatelja koji će te podići onda kada je najteže.

Detalji o proizvodu

Autor: Tomo Vega


Ilustracije: Mirna Savić


Izdavač: Studio idea


Broj stranica: 43
Uvez: tvrdi
Format: 200 x 200 mm
Cijena: 109,00 kn
ISBN 978-953-49630-0-5

Možda će vam se također svidjeti…

Shopping Cart