Pomičemo granice, rušimo predrasude i potičemo čitatelje na razmišljanje

Stvorili smo Studio Ideu s ciljem da budemo drugačiji i da damo priliku drugačijima da se ostvare u svojoj jedinstvenosti.

Naše priče počivaju na autentičnim životnim pričama, obiluju hrabrim, odvažnim i ustrajnim junacima koji traže od društva priliku da se ostvare u čitavoj svojoj punini. Glas su mnogoj današnjoj djeci koja skrivaju svoju autentičnost od društva zbog straha od osuda, zadirkivanja, neodobravanja odraslih, a žarko žele rasti i procvasti.

Baš toj djeci dajemo priliku – pričamo njihove skrivene tajne pričama naših junaka kako bismo doprli do vršnjaka, braće i sestara, roditelja, djedova, baka, odgojitelja, učitelja, pedagoga i drugih važnih „roditeljskih“ osoba u njihovim životima kako bismo ih potaknuli na razmišljanje, na razgovor sa svojim djetetom, pobudili empatiju i u konačnici djelovali na stvaranje društva prihvaćanja, društva bez predrasuda.

TOMO VEGA, idejni začetnik, osnivač Studio Ideje, autor

Tomo Vega, rođen je u Sisku 1979. godine. Još kao dijete, pokazivao je afinitet prema plesu i drugim načinima kreativnog izražavanja koji su u odrasloj dobi svoj vrhunac dosegli u poduzetničkom poduhvatu zvanom SPK Vega koji odgaja nove generacije plesača akrobatskog rock ’n’ rolla. Iako je većinu svog života posvetio upravo akrobatskom rock ‘n’ rollu, svoju ljubav prema knjigama i pisanju nije zapostavio.

Povezujući te dvije ljubavi, 2020. godine objavio je svoju prvu slikovnicu Lukasova plesna pustolovina, prvu i jedinu priču o dječaku plesaču, koja je odlično prihvaćena od strane struke i čitatelja diljem cijele Republike Hrvatske. Navedeni ga je uspjeh potaknuo na daljnji stvaralački rad i pisanje o poteškoćama s kojim se susreću djeca u svojoj različitosti, a s ciljem da kroz svoje priče ukaže na probleme u društvu te na taj način doprinese svijesti populacije.

Shopping Cart