Lukasova plesna pustolovina

79,00 kn

LUKASOVA PLESNA PUSTOLOVINA je prva slikovnica o dječaku plesaču koja je objavljena u Hrvatskoj.

Ova slikovnica inspirirana je istinitim događajima, a ukazuje na sve ono s čime se susreću dječaci koji se odluče baviti plesom.

Priča prati dječaka Lukasa i sve ono što mu se događa na putu do njegovog prvog natjecanja. Za razliku od Lukasa, njegov prijatelj Marko nije dobio podršku svojeg oca da i on postane plesač. Naime, Markov otac smatra da je ples za djevojčice, a ne za dječake.

Zgode i nezgode kroz koje prolaze likovi drže čitatelje prikovane uz stranice ove zanimljive priče.

Ovo je divna i poučna priča, a posebna je po tome što odašilje jake i jasne poruke djeci i njihovim roditeljima. Uči o ljepoti plesa, važnosti prijateljstva, ali i o toleranciji, razumijevanju, podršci i ustrajnosti.

Kategorija:

Recenzije

ČITAJ KNJIGU

”Ova slikovnica ukazuje na ples kao skriveni jezik duše.”

ČITAJMO

”Jednostavnog teksta, vrlo jasne radnje i velikih upečatljivih ilustracija govori o plesu, o talentiranim dječacima, o utjecajima okoline, roditelja, vršnjaka, predrasudama i prevladavanju prepreka”

Kratku reportažu o slikovnici Lukasova plesna pustolovina možete pogledati ovdje i ovdje

O autoru

Tomislav Odžić (Tomo Vega), rođen je u Sisku 1979. godine. Kao dijete pokazivao je zanimanje za ples i druge načine kreativnog izražavanja. Ratne 1992. godine počinje se baviti akrobatskim rock ‘n’ rollom u sisačkom klubu ‘’Z&D’’ te s vremenom ostvaruje zapažene rezultate. S nepunih osamnaest godina počinje trenirati prvu skupinu djece i od tada je, uz svoju plesačku karijeru, radio kao trener i koreograf. U proljeće 2003. godine osniva  klub Vega u Velikoj Gorici. Nedugo zatim njegovi članovi, uglavnom djeca, postaju među najboljima u Hrvatskoj. Pobjeda njegovog para na svjetskom kupu 2007. godine bila je početak uspjeha na svjetskoj sceni. Isti par je 2008. osvojio europsku broncu, a 2009. godine su pobjedili na Svjetskom i Europskom prvenstvu. Pored njih imao je i brojne druge parove u top deset parova svijetske rang ljestvice.

Poznatiji kao Tomo Vega, pridružuje se ekspanzijskom timu Svjetske rock ‘n’ roll konfederacije te trenira plesače iz raznih država svijeta. I dalje kao veliki entuzijast i zaljubljenik u sport stvara nove naraštaje uspješnih plesača, ali isto tako promiče ples i sport kao korisno iskorištavanje slobodnog vremena i načina izražavanja.

Lukasova plesna pustolovina njegovo je prvo djelo u ovoj formi, a želja mu je ohrabriti djecu, pogotovo dječake, da se okušaju u plesu. Isto tako želi proširiti horizonte mladim roditeljima kako bi i oni bili podrška svom djetetu da se izrazi pokretom. Volio bi da je situacija danas nalik onoj od prije dvadeset ili više godina kada je u plesnim klubovima bilo podjednako dječaka i djevojčica.

Detalji o proizvodu

Autor: Tomo Vega (Tomislav Odžić)


Ilustracije: Mirna Savić


Izdavač: SPK VEGA


Broj stranica: 67
Uvez: meki s ovitkom
Format: 200 x 280 mm
Godina izdanja: 2020.
Cijena: 79,00 kn
ISBN 978-683-49273-0-4

Shopping Cart